Σχετικά με Εμάς

Κατερίνα Α. Χριστοφίδου - Διευθύνουσα Σύμβουλος

Η Κατερίνα Α. Χριστοφίδου κατέχει Δίπλωμα Σύγχρονου Τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο, Πτυχίο Μουσικής από το Berklee College of Music και μεταπτυχιακό από το American University της  Washington D.C.

Το 1995 παίρνει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision με την Κυπριακή συμμετοχή και το τραγούδι «Στη Φωτιά» του Αλεξ Παναγή. Επίσης εκπροσωπεί την Κύπρο σε  Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Μάλτα(1999), Βουλγαρία(2000), και Σερβία (2004).

Κυκλοφορεί 2 άλμπουμς στην Κύπρο, στα  οποία συμπεριλαμβάνονται και δικές της συνθέσεις (1998, 2000) και αναλαμβάνει την παραγωγή των δικογραφικών δουλειών της Χορωδίας Νεων του Ελληνικού Ωδείου Ακροπόλεως (2004, 2005).

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε διάφορα musicals στην Κύπρο (“An Evening Filled With Sound of Music” Musical Favorites” “Beauty and the Beast” “Esmeralda), όλα με παραγωγό την Emfasis Cultural Associaton προσφέροντας τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.  Επίσης πρωταγωνιστεί σε πολλά Θεατρικά έργα σε σκηνοθεσία της γνωστής Κύπριας ηθοποιού Πίτσας Αντωνιάδου.

Εχει την ευκαιρία να τραγουδήσει στο  London’ s Palace Theatre και στο  Prince of Wales Theatre  στο Λονδίνο, λαμβάνοντας μέρος στο εξιδεικευμένο masterclass του London Broadway Company.

Το 2007 ιδρύει το Potenzia Del’ Arte (www.potenzia.net) ένα νέο και μοναδικό Κέντρο Ερμηνευτικών Τεχνών, το οποίο και διευθύνει.

Το 2008/2009 βρίσκεται στο πλάι της Μέλανη Στέλιου στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA «Καλημέρα», ενώ συνεργάζεται με το κανάλι MEGA TV για την φωνητική διδασκαλία στο “Get On Stage 2” (2010), “DanSing 1” (2011) και "DanSing 2" (2012).

Το 2008 η Κατερίνα με τον Αλεξ Παναγή γράφουν το σενάριο και πρωταγωνιστούν στο πρώτο τους πρωτότυπο musical «φεγγαρομπερδέματα» το οποίο αγαπήθηκε απο το κοινό.

Το 2010 ανεβάζουν το musical “Ενα θάυμα τα Χριστούγεννα” και το 2011 το «Μια μέρα του Δεκέμβρη» όπου και στα δυο  musical όλα τα εισιτήρια προπωλούνται μέσα σε λίγες μέρες. Το musical τους “Di-Mentia” (2012) είναι και το πρώτο musical της επίσημα πια εταιρείας τους Silver Spotlight Productions την οποία ιδρύουν το 2012 (www.silverspotlight.net).

Τα μεγάλα τους Smash Hit Musical για νεαρούς θεατές "Γουρουνιάσματα" και "Γουρουνιάσματα 2:  Περιπέτεια στο Δάσος" (2012 & 2013) κατάφεραν να δημιουργήσουν μόδα με θεατές να επιστρέφουν ξανά και ξανά για να τα παρακολουθήσουν. Το «Γουρουνιάσματα», υποψήφιο για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για το 2011-2013 αυτή την στιγμή προγραμματίζει παραστάσεις στην Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Κατερίνα έχει γράψει 3 βιβλία Θεωρίας της Μουσικής και λατρεύει να γράφει σενάρια για το Θέατρο και τα musicals.  Είναι κριτής και Vocal Coach σε διαγωνισμούς τραγουδιού και έχει τιμηθεί για την προσφορά της στη μουσική και την εκπαίδευση.  Κατά την περίοδο 2011-2013 ήταν ένα απο τα 3 πρόσωπα της καμπάνιας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.